Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2007

"Αλληλέγγυοι" στη καταπίεση των Κούρδων ;

H ΥΠ.ΕΞ. κα.Μπακογιάννη στην σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του Οργανισμού Συνεργασίας Εύξεινου Πόντου δήλωσε ότι "δεν πρέπει να αφήσουμε μόνη της την Τουρκία στον αγώνα με την τρομοκρατία". Δηλαδή μήπως να υποστηρίξουμε την Τουρκία στην καταπίεση των Κούρδων της Τουρκίας και στον βομβαρδισμό των Κούρδων του Ιράκ;Βέβαια, πολιτικός είναι η ΥΠ.ΕΞ. και αυτή η δήλωση μπορεί να ενταχθεί στην αβροφροσύνη και στο κλίμα καλής γειτονίας που έχει επιβάλλει η υπερδύναμη.

Παρ'όλα αυτά, είναι σημαντικό ως λαός να έχουμε επίγνωση των πράξεων του γείτονά μας. Γιατί ό,τι κάνει σε αυτούς μπορεί να το κάνει και σε εμάς. Βλέπουμε λοιπόν την πλήρη αδιαφορία της Τουρκίας στις εκκλήσεις των Αμερικανών και -των υποτακτικών τους- Ευρωπαίων για ηρεμία και συνομιλίες, μεταξύ Τούρκων και Κούρδων. Με τους τελευταίους πλήρως εξοπλισμένους (με αμερικανικής προέλευσης σύγχρονο οπλισμό), το Αρμενικό ζήτημα να ανακινάται επικίνδυνα, το Ιράν να πλησιάζει στην υλοποίηση των πυρηνικών του στόχων και τις τιμές του πετρελαίου να ανεβαίνουν, η Τουρκία αποφάσισε ότι είναι καιρός να φανεί στρατηγικά στην ευρύτερη περιοχή, μετά από απουσία πολλών ετών.

Αυτό ήδη τις έχει αποφέρει ωφέλη στρατιωτικά και διπλωματικά με ΗΠΑ και Βρετανία. Με απειλές και μερικές στοχευμένες επιθέσεις έχει καταφέρει να στριμώξει τους Κούρδους διπλωματικά και να εκμαιεύσει εξοπλισμό αξίας 500 εκ. δολλαρίων από τις ΗΠΑ, μια στρατιωτική συμφωνία με την Εγγυήτρια του Κυπριακού,Αγγλία αλλά και δηλώσεις συμπαράστασης από πολλούς Ευρωπαίους πολιτικούς- εν μέσω πάντα νουθετήσεων για την καλή της συμπεριφορά. Για μία ακόμα φορά η Τουρκία συμπεριφέρεται όπως και η υπερδύναμη αλλά σε περιφερειακό επίπεδο,σχεδόν σαν ένα κωλόπαιδο. Και με τι καλύτερο από γλυκά και συμβουλές μπορείς να αντιμετωπίσεις έναν κωλοπαιδαρά στην γειτονιά σου;

Η κα.Μπακογιάννη σήμερα έπραξε ως πολιτικός και ακολούθησε το ρεύμα. Ο Ελληνικός λαός όμως, μία μέρα πριν την επέτειο της έναρξης του αντιφασιστικού αγώνα το 1940, πρέπει να σκεφτεί τους Κούρδους και το δικαίωμά τους στην αυτοδιάθεση. Παρ'όλες τις ασχήμιες στις Ελληνικές πρεσβείες μετά την σχεδιασμένη σύλληψη του Οτσαλάν πριν από λίγα χρόνια, δεν παύουν να είναι ένα έθνος χωρίς κράτος. Κι όλα αυτά εξ'αιτίας των χειρισμών των Μεγάλων Δυνάμεων. Αυτών που κρατάνε την Κύπρο διαιρεμένη και αυτών που αιματοκύλισαν τα Βαλκάνια. Αυτών των ιδίων που μας καθορίζουν την εξωτερική πολιτική.

Οπότε ο μονόδρομος σε μία επίσημη πολιτική στήριξης των καταπιέσεων και των μαζικών επιθέσεων, είναι η έκφραση της λαικής αντίθεσης σε οποιαδήποτε επιθετική ενέργεια της Τουρκίας έναντι των Κούρδων. Της ίδιας αυτής λαικής αντίθεσης που 67 χρόνια πριν, αντήχησε στο "ΟΧΙ" του λαού, κατά της Ιταλικής εισβολής!

Και ένας γρίφος για το τέλος...

Δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος του State Department ότι η εισβολή ενός κράτους σε ένα άλλο για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας μόνο προβλήματα φέρνει. Θυμάστε πρόσφατο παράδειγμα κατά το οποίο ο-η ίδιος/α αξιωματούχος είχε ταχθεί υπέρ κράτους το οποίο εισέβαλε ολοκληρωτικά σε γειτονικό κράτος με την αιτιολογία της συγκάλυψης τρομοκρατικών πράξεων στο έδαφός του; Για να μην παιδεύεστε πολύ,βρίσκεται στην ίδια ευρύτερη περιοχή όπως και το Ιράκ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: