Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

Υπεράνω νόμου η Εκκλησια;

Το ξέραμε ότι η Εκκλησία της Ελλάδος είναι ένας οργανισμός-επιχείρηση που απολαμβάνει ασυλίας διαφόρων νόμων του κράτους.Είτε νόμιμα,είτε παράνομα, κι ας έλεγε ο Ναζωραίος ηγέτης τους "τα του Καίσαρος τω Καίσαρι". Πέθανε παλιά οπότε δεν τους πολυνοιάζει...

Ως Εκκλησία έχει νταραβέρια ύποπτης φύσεως με παντός είδους "σκοτεινές δυνάμεις". Πολιτικούς, επιχειρηματίες της νύχτας, οφσορ εταιρείες. Είπαμε επιχείρηση είναι θα βγάλει κέρδος καθ'οιονδήποτε τρόπο. Ακομά και επί πτωμάτων.

Το πρόβλημα έγκειται στην πνευματική φύση της επιχείρησης.Δεν είναι όπως π.χ η VIVARTIA που διαφημίζει την φρεσκάδα των προιόντων της.Η Εκκλησία της Ελλάδας καθοδηγεί πνευματικά και ηθικά τους πιστούς της.Λοιπόν ,αν η υποκρισία της επηρέαζε μόνο αυτούς το πρόβλημα θα ήταν καθαρά ενδοχριστιανικό.Έλα όμως που οι παρασπονδίες της αγγίζουν τους πάντες.

Η άρνηση 32 μητροπόλεων να πληρώσουν το ΕΤΑΚ στερεί φόρους από το Εληνικό Δημόσιο που καλώς ή κακώς επέβαλλε.Από την στιγμή που το πληρώνουν οι υπόλοιποι(γιατί αν δεν το πληρώσουν δεν θα μπορούν να συναλλάσονται και ίσως έχουν και επιπτώσεις του νόμου) περιμένω και την Εκκλησία όπως αυτή νομικά υφίσταται να πληρώσει.

Παράδες υπάρχουν πολλοί.Τα μάζεψαν όταν ήταν οι αφέντες των Γραικών και οι δουλικοί της κάθε χούντας/δικτατορίας.Ας πληρώσουν λοιπόν κι ας αφήσουν τα λόγια από τον άμβωνα.Αν δεν θέλουν ας πάρουν την επιχείρηση κι ας την πάνε στο Λιχτενστάιν που έχει χαμηλούς φόρους.Κι επιτέλους να πάψουν με την ρητορεία της ηθικής ανωτερότητας.

Γιατί καθώς είπε κι ένας φαν τους... ηθικό είναι το νόμιμο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: