Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2007

Όταν η τηλεόραση αντικαθιστά το κράτος

Όσο τραγικά οργανωμένη και να είναι μια υπηρεσία ενός κράτους δεν πάυει να έχει μία στοιχειώδη οργάνωση,δεν πάυει να έχει κάποια σχέδια αντιμετώπισης κάποιον καταστάσεων. Μπορώ να δεχτώ ό,τι η ελληνική πυροσβεστική υπηρεσία δεν είναι η αρτιότερα οργανωμένη του κόσμου. Αν θέλετε για την ευκολία της κουβέντας μπορώ να δεχτώ και ό,τι είναι η χειρότερη. Μπορώ επίσης να δεχτώ ό,τι οι αξιωματικοί της και γενικότερα οι προιστάμενοι της βρίσκονται εκεί όχι λόγω των ικανοτήτων τους αλλά εξαιτίας κάποιου πολιτικού ρουσφετιού. Αυτό που δεν μπορώ όμως να δεχτώ είναι η αντικατάσταση κάποιας υπηρεσίας απο τους τηλεοπτικούς αστέρες και την τηλεόραση.

Τα τηλεοπτικά δελτία στον βωμό της τηλεθέασης και του εντυπωσιασμού για άλλη μια φορά θυσίασαν τα πάντα. Θεωρώντας προφανώς τους εατούς τους καταλληλότερους και άριστους γνώστες της στρατηγικής της δασοπυρόσβεσης και κρίνοντας ότι η κατάσταση είχε ξεφύγει από τον έλεγχο των αρμόδιων υπηρεσιών, βλέποντας τον επερχόμενο κίνδυνο ενήργησαν ως άλλο Παπαδόπουλος και επειδή ''η χώρα διεήρχετο μίαν κρίσην ανζητούσα διέξοδον εξ ενός αδιεξόδου'' αποφάσισαν αυτοβούλος να δράσουν για την σωτηρία του έθνους αλλά πάνω και περισσότερο απ' όλα για για να τρελλάνουν τα μηχανάκια της agb.

Έτσι για άλλη μια φορά είδαμε δημοσιογράφους να οργανώνουν σχέδια διαφυγής, να δίνουν εντολές σχετικά με το πως θα έπρεπε να κινηθούν τα οχήματα της πυροσβεστικής, να κατευθύνουν άσχετα άτομα στις φλεγόμενς περιοχές προκείμένου δήθεν να βοηθήσουν δημιουργώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο στις περιοχές δυσκολέυοντας το έργο των ανδρών της πυροσβεστικής. Ακούσαμε άσχετα και αμούστακα δημοσιογραφάκια να αμφισβητούν το έργο ανθρώπων που έχουν εισπνέυσει τόνους στάχτης στη καριέρα τους και να θεωρούν πως αυτοί θα τα έκαναν όλα καλλύτερα.

Αυτοί οι κύριοι θα πρέπει να καταλάβουν ότι ο ρόλος τους περιορίζεται στην πληροφόρηση και στην κριτική. Εάν έχουν όνειρο ζωής να γίνουν υπερήρωες διάλεξαν λάθος επάγγελμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: