Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2007

Λόγια του Πολύδωρα...

Ο σημερινός υπουργός αρθογραφούσε στην Απογευματινή το 1995,την εποχή που κάηκε η Πεντέλη.Και μέσα από 2 σχόλια του τότε μπορούμε να διαπιστώσουμε είτε την ψευτιά του είτε την αδύναμη μνήμη του.Ακολουθούν όπως λοιπόν δημοσιεύτηκαν στην Απογευματινή(πηγή: Ελευθεροτυπία 09/09/2007) τα δύο αυτά σχόλια,γιατί όπως θα έλεγε και ο ίδιος τα γραπτά μένουν...

«Μανία κι αυτή που μας διακατέχει.Να βλέπουμε παντού ή να κατασκευάζουμε εχθρούς. Τι παράξενος μαζοχισμός! Που προδίδει μ' ένα λόγο μια ψυχολογία υπανάπτυκτου, που δεν μας τιμά καθόλου. Και που δεν αποτελεί και τον άριστο τρόπο προασπίσεως των εθνικών μας συμφερόντων. Αντιθέτως μάλιστα. Η μονοδιάστατη καχυποψία, αυτό που λέμε δαιμονολογία, και σκιαμαχία, το να βλέπουμε παντού εχθρούς -και να το δείχνουμε κιόλας- μας βλάπτει.Και μας πλαστογραφεί ως λαό» (21/7/95)

«Ο "πρωθυπουργός" πάνω στα αποκαΐδια μιλάει. Και δεν μιλάει για τη συμφορά της πυρκαγιάς.Δεν παραιτείται γιατί (ως ήτο φυσικό) απεδείχθη ανίκανος, ο ίδιος και η κυβέρνησή του. Δεν απολύει, έστω , υπευθύνους, ανευθύνους, ανίκανους. Αδυνατεί να αισθανθεί την ψυχική (και οικονομική) κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο δυστυχής πυροπαθής. Που είδε κόπους μιας ζωής να καίγονται υπό τα βλέμματα "αρμοδίων" ανίκανων "κυβερνώντων". Αδυνατεί να κατανοήσει πόνο. Δεν βλέπει. Του περνάς το τελευταίο φως της καταστρεφομένης Ελλάδος (ή τη λαμπάδα της πυρκαγιάς) μπροστά από τα ξεραμένα μάτια του και δεν το βλέπει. Αντανακλαστικά μηδέν» (24/7/95).

Η ζωή γυρνάει κύκλους και παίζει άσχημα παιχνίδια Βύρωνα...

1 σχόλιο:

arammos είπε...

Εγώ αναρωτιέμαι, ποιός τον άφηνε και αρθογραφούσε; Ποιός άραγε;