Πανεπιστημιακό άσυλο και πολιτική υποκρισία.
Πρό ορισμένων ημερών η Πρυτανική αρχή του Πανεπιστημίου Κρήτης αποφάσισε την άρση του ασύλου προκειμένου να αντιμετωπισθούν αδικήματα που εμπίπτουν στον Ποινικό Κώδικα, αδικήματα όπως διακίνηση ναρκωτικών, κλοπές κ.α.
Βέβαια επείδη εκλογές πλησιάζουν, είναι η ώρα που οι άξιοι πολιτικοί μας βγάινουν στην πιάτσα για να μαζέψουν κανέναν ψήφο παραπάνω. Και μπορεί αυτή η ιστορία να είναι αρκετά εύκολη υπόθεση για τα δύο μεγάλα κόμματα μιάς και μπορούν να βγαίνουν και να τάζουν λαγούς με πετραχείλια, για τα μικρά κόμματα όμως ευκαιρίες σαν και αυτή που έδωσε η Πρυτανική αρχή της Κρήτης είναι μάνα εξ΄ουρανού.
Και μιάς και ο Καρατζαφέρης με αφορμή το καινούριο βιβλίο της Ιστορίας έχει καταφέρει να μαζέψει όλους του εθνικά 'υπερευαίσθητους' συμπατριώτες μας γύρω του, είπε και ο Αλαβάνος να μαζέψει όλους τους αναρχικούς, που νομίζουν ότι τα Πανεπιστήμια είναι τσιφλίκια τους, γύρω του δημοσιεύοντας την παρακάτω ανακοίνωση:
Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνος, σχολιάζοντας το θέμα του ασύλου στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, έκανε την εξής δήλωση:
«Φοβάμαι ότι μια πρυτανική αρχή η οποία παραδίδει, και μάλιστα για έναν ολόκληρο μήνα, το Πανεπιστήμιο στην ευθύνη της αστυνομίας, δεν είναι ικανή να διοικήσει. Διότι δεν μπορεί να επικαλείται κανείς ότι δεν υπάρχουν φώτα, ή ότι δεν υπάρχουν κλειδαριές στα κτήρια του πανεπιστήμιου και ότι έχουν παρουσιαστεί παραπτωματικές συμπεριφορές, είτε κλοπές, είτε χρήση ουσιών, είτε οτιδήποτε άλλο. Η Πανεπιστημιακή Κοινότητα θα έπρεπε να έχει, και έχει, τη δύναμη να περιφρουρήσει τα πανεπιστήμια, και αν κάποιος δεν το αισθάνεται αυτό, το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να παραιτηθεί και να δώσει τη θέση του σε άλλους που έχουν και τη βαθιά επιθυμία και τη διαχειριστική ικανότητα να υπερασπιστούν τις ακαδημαϊκές ελευθερίες και το άσυλο»
Για να λάβει της εξής απάντηση από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου:
«Το άσυλο είναι ένα από τα σημαντικότερα κεκτημένα της Δημοκρατίας και της Ακαδημαϊκής κοινότητας, το οποίο προασπίζεται την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών και του λόγου. Το άσυλο για το Πανεπιστήμιο Κρήτης δεν είναι η συγκάλυψη της διακίνησης ναρκωτικών και άλλων εγκληματικών πράξεων, όπως κλοπές και καταστροφή της περιουσίας του Πανεπιστημίου, η οποία ανήκει στον Έλληνα πολίτη-φορολογούμενο.
Ας απαντήσουν οι επικριτές της συγκεκριμένης απόφασης του Πανεπιστημίου Κρήτης και ας αναλάβουν την ευθύνη έναντι των δεκάδων επιστολών-εκκλήσεων φοιτητών και εργαζομένων του Πανεπιστημίου μας, οι οποίοι ζητούν τη διαφύλαξη της σωματικής ακεραιότητός τους, από τις συμμορίες και τους εμπόρους ναρκωτικών, οι οποίοι έχουν βρει «άσυλο», μέσα στο πανεπιστημιακό άσυλο.
«Εκείνοι, οι τα πρώτα φέροντες», οφείλουν να θέτουν τους εαυτούς τους στην υπηρεσία του έθνους και όχι στις μικρές- απατηλές σκοπιμότητες της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης.
Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης,
Ιωάννης Παλλήκαρης».
Προφανώς ο κύριος Αλαβάνος από το γραφείο του στην Αθήνα όπου εδρεύει γνωρίζει πολύ καλύτερα τα προβλήματα του Πανεπιστημίου Κρήτης και θεωρεί τον ευατό του καταλληλότερο να το διοικεί. Θεωρεί επίσης πως η δουλειά του Πρύτανη και των Ακαδημαικών είναι να φορέσουν στολές παραλλαγής και να καθαρίσουν το Ιδρυμα από τα πρεζόνια μιας και για τον κύριο Αλαβάνο είναι προτιμότερο τα Πανεπιστήμια να μην διαφέρουν απ' τους τεκέδες, από το να επιτραπεί στην αστυνομία να κάνει την δουλειά της....
Είπαμε εκλογές έρχονται, την δουλειά τους κάνουν, ψήφους μαζεύουν....
1 σχόλιο:
Εκλογές έρχονται όντως!
Συμφωνώ με την άποψη ότι αν δεν μπορεί ο Πρύτανης να περιμαζέψει το πανεπιστήμιο που διοικεί να δώσει την θέση του σε άλλον.Γιατί τα Πανεπιστημιακά ιδρύματα παίρνουν κονδύλια για την πρόσληψη φρουρών.Το Ε.Μ.Π. αν και σε πολύ μεγαλύτερη πόλη δεν έχει παρόμοια προβλήματα,γιατί;
Επίσης διαφωνώ με την διάρκεια του μέτρου.Σε ένα μήνα όταν θα λήξει η άρση του ασύλου μήπως οι ναρκέμποροι δεν θα ξαναέρθουν;
Και παραδοσιακά οι αναρχικοί(με την πλήρη έννοια της λέξης) δεν ψηφίζουν,όπότε αυτούς που προσπαθεί να καλοπιάσει ο Αλαβάνος είναι οι φοιτητές που συμμετείχαν στις καταλήψεις εν γένει.
Το μόνο στο οποίο θα συμφωνούσα με τον Πρύτανη,θα ήταν η άρση του ασύλου για 1 μήνα μέχρι να βρεθεί ο κατάλληλος μηχανισμός περιφρούρησης του πανεπιστημιακού χώρου.Δηλαδή να προσληφθούν οι φρουροί,να τοποθετηθεί περιφερειακά πλέγμα και κάμερες περιμετρικά του χώρου.Επίσης θα μπορούσε σε συννενόηση με την Αστυνομία να υπάρχουν περιπολίες γύρω από το Πανεπιστήμιο.Αλλά εδώ περιπολικό δεν βλέπουμε ούτε για αστείο στους δρόμους,στο Πανεπιστήμιο θα δούμε;Ίσως θα έπρεπε να φωνάξουμε τους αγροφύλακες...
Ο Πρύτανης ίσως ορμάται από το γεγονός ότι χάνει την στήριξη κάποιων καθηγητών εντός της Συγκλήτου.Έχει κατηγορηθεί για παράνομες καταθέσεις από επιστημονικά κονδύλια αλλά αι για τον χειρισμό της υπόθεσης με τον καθηγητή Στέλιο Αλεξανδρόπουλο πριν σχεδόν ένα χρόνο.
Ο κάθε πολιτικός πατάει σε αυτά τα θέματα για τις ψήφους,όπως πατάνε και στου Χριστόδουλου το σπίτι για ψήφους.Ο καθένας στην δερμάτινη καρέκλα του!
Δημοσίευση σχολίου