Τρίτη 21 Αυγούστου 2007

Το πραγματικά ΜΕΓΑΛΟ εθνικό μας θέμα...

Ο Καραμανλής έφερε ώς εθνικό λόγο για προκύρηξη εκλογών δύο μπούρδες που κανείς δεν έδωσε και σημασία ούτως ή άλλως.Τα ατυχήματα που συμβαίνουν καθημερινά στους δρόμους της Ελλάδας έχουν λάβει τέτοια έκταση που το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας επιδεινώνεται εξαιτίας του.Για να μην συμπεριλάβουμε το κόστος στην οικονομία που υπερβαίνει κατά πολλές φορές το κόστος της παραοικονομίας και ποσοτικά αλλά και ποιοτικά.

Σύμφωνα με μία έρευνα που παρουσιάστηκε στον Ελεύθερο Τύπο,το 54% των αυτοκινητιστικών ατυχημάτων αλλά και το 43% των δυστυχημάτων συμβαίνει στην Αττική.Οι ερευνητές επίσης παρατήρησαν ότι δώδεκα κεντρικές οδικές αρτηρίες της Αθήνας έχουν την αρνητική πρωτιά στα ατυχήματα με τις οδούς Πατησίων, Ποσειδώνος και Αλεξάνδρας στις πρώτες θέσεις όσον αφορά την συχνότητα των ατυχημάτων και τις λεωφόρους Ποσειδώνος και Κηφισίας,όσον αφορά την θνησιμότητα.

Στην Αθήνα λοιπόν τα πρωτεία...Αλλά για να μην κατηγορηθώ για αθηνοκεντρικός απλά να τονίσω το γεγονός ότι οι περισσότεροι πεζοί πεθαίνουν στην επαρχία,ίσως από την ανεμελιά των πεζών και την "ξεγνοιασιά" των οδηγών που δεν μποτιλιάρωνται τόσο συχνά και θωρούν τους δρόμους ως δικούς τους!


Για αυτή την έρευνα μίλησε ο μόνος αρμόδιος του τσίρκου που λέγεται Βουλή(γιατί ο "υπέυθυνος" μοίραζε λεωφορεία στο Μαρούσι).
Ο κ. Άρης Σταθάκης ο οποίος είναι βουλευτής της Ν.Δ. δήλωσε«Για τα περισσότερα τροχαία φταίει η έλλειψη κυκλοφοριακής αγωγής. Φταίει ο τρόπος που κινούμαστε όλοι μας, ως οδηγοί και ως πεζοί».

Και ρωτώ σαν ψηφοφόρος:


"Τι κάνατε κ.Καραμανλή, κ.Λιάπη, κ.Πολύδωρα, κ.Αβραμόπουλε και κ.Σουφλιά για να μειώσετε την θνησιμότητα στους δρόμους;"

Κ. Καραμανλή θέσατε ως εθνική προτεραιότητα το θέμα των τροχαίων ατυχημάτων ή το Live your Myth in Greece;

Κ.Λιάπη θέσατε σε λειτουργία πάρκα κυκλοφοριακής αγωγής και διασφαλίσατε το τέλος της μίζας στις εξετάσεις οδήγησης.Πώς λειτουργούν τα ΚΤΕΟ για όλα αυτά τα σαράβαλα που βλέπουμε καθημερινά;Γιατί το υπουργείο Μεταφορών έχει καταντήσει Υπουργείο Μαζικών Μεταφορών;

Κ.Πολύδωρα,αντί να προσλαμβάνετε αγροφύλακες να φυλάνε τις συκιές γιατί δεν θέσατε ένα πλάνο αντιμετώπισης των παραβάσεων που να μην έχει απλά εισπρακτικό χαρακτήρα(όπως ο νέος ΚΟΚ);Γιατί δεν απαιτήσατε απο την Αστυνομια να ξεκολλωθεί και να κάνει συνεχείς ελέγχους,όχι μόνο στην πρωτεύουσα αλλά και αλλού;Που είναι η Τροχαία να κάνει ελέγχους σε υπερφορτωμένα φορτηγά;

Κ.Σουφλιά που είναι τα έργα στους δρόμους όπου σκοτώνονται συνεχώς ακόμα κι αυτοί που οδηγούν μέσα σε λογικά πλαίσια.Μόνο διόδια και συμπράξεις μάθατε να κάνετε ξεχνόντας ότι οι δρόμοι κινούν ανθρώπινες ζωές κι όχι ευρώ.

Κ.κ. νομάρχες και δήμαρχοι που είναι ο σωστός φωτισμός στους δρόμους σας,οι διαβάσεις,τα φανάρια,η δημοτική αστυνομία;Που είναι η ενημέρωση των μέλλοντων οδηγών στα σχολεία και στα πνευματικά κέντρα;Που είναι εν τέλει αυτά τα πεζοδρόμια που σε κάθε χωριό κάνεις ζιγκ ζαγκ να αποφύγεις τους πεζόυς(και συνήθως παιδιά);

K. κ. ιερείς και μουφτήδες που είναι η συνείδησή σας όταν μιλάτε όλο για τον Παράδεισο και τις προγαμιαίες σχέσεις χωρίς να μιλάτε για την κυριότερη αιτία θανάτου των νέων ανθρώπων.


Έλληνα οδηγέ το να πας 20 λεπτά αργότερα στο σπίτι σου δεν είναι μεγάλο ζήτημα.Το να μην πας ποτέ όμως...;

Έλληνα επαγγελματία οδηγέ σκέψου τις παραπάνω ευθύνες που έχεις ως επαγγελματίας και σκέψου ότι μπορεί εσύ με το φορτηγό να μην πάθεις κάτι αλλά αυτός που θα σφηνωθεί από κάτω πως θα σβήσει...

Έλληνα πεζέ πέρνα τον δρόμο εκεί που πρέπει κι όχι εκεί που σε βολεύει...έτσι κι εσύ σώζεσαι κι αυτός που τυχόν θα προσπαθήσει να σε αποφύγει.Και απλά χάνεις 2 λεπτά από την ζωή σου,όχι ολάκερη την ζωή σου!

Εν κατακλείδι η νοοτροπία μας σαν λαός είναι αυτή που φέρνει τόσο θανατικό κι αν δεν μπορούμε να την αλλάξουμε τουλάχιστον να αλλάξουμε μέσα μεταφοράς και να πηγαίνουμε με γαιδούρια.Τουλάχιστον να τρακέρνουμε αλλά να μην σκοτωνόμαστε...

Σας το συνιστούν οι 1629 νεκροί του 2006(οι χιλιάδες βαριά τραυματίες δεν αντέχουν να μιλήσουν)...



Οι παραπάνω ηλίθιοι κόντεψαν να σκοτώσουν δύο αθώα άτομα,μόνο και μόνο για να δειχθούν στους πιθήκους που χειροκροτούσαν όταν οι άλλοι κοπανιόντουσαν στα βράχια.

ΑΥΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: