Δευτέρα 27 Αυγούστου 2007

Ο πατριωτισμός των Ελλήνων...

" Επανυδριση Λαου. Οπως το ακουτε. Οπως το ειπε ο Λακης Λαζοπουλος. Πιασαμε πατο, πατο! και το μονο που μας μενει ειναι η Επανιδρυση Λαου. Γιατι δεν μας μενει τιποτα αλλο να κανουμε.

Γιατι δεν υπαρχει καμια συνομωσια που εβαλε στοχο την Ελλαδα. Αυτα ειναι παραμυθια για να φοβηθουμε και να μπουμε κατω απο τις φτερουγες της μαμας κυβερνησης και του μπαμπα κατεστημενου και να βολευτουμε στη ζεστασια της φοβισμενης ανευθυνοτητας. Δεν υπαρχει καμια συνομωσια που εβαλε στοχο την Ελλαδα. Μονοι μας την καψαμε την πατριδα μας.

Υπαρχουν υπευθυνοι και εχουν ονοματα και διευθυνσεις και θεσεις στο Κρατος, ειτε σαν πολιτικη ηγεσια ειτε σαν ανευθυνοι καρεκλοκενταυροι. Υπαρχουν υπευθυνοι. Ειναι εκεινοι που:

αφησαν την πυροσβεστικη με 4000 αδειες οργανικες θεσεις
αφησαν τον εξοπλισμο της πυροσβεστικης να ρημαξει
αφησαν στην τυχη τους τα δαση
δεν εφτιαξαν αντιπυρικες ζωνες
αποδυναμωσαν τις δασικες υπηρεσιες
δεν εφτιαξαν Εθνικο Κτηματολογιο
εφτιαξαν παρανομες χωματερες
νομιμοποιησαν αυθαιρετα
αποχαρακτηρισαν δασικες εκτασεις
εδωσαν δημοσια γη για τερατωδη "αναπτυξη" του τουρισμου
δεν εκατσαν ποτε να καταστρωσουν μηχανισμους αντιμετωπισης κρισεων
δεν εκατσαν ποτε να σχεδιασουν σχεδια εκκενωσης οικισμων
σπαταλησαν λεφτα για F-16 αντι για Canadair
δεν εκπαιδευσαν το στρατο στην αντιμετωπιση μη-πολεμικων κρισεων
σπαταλησαν δημοσιο χρημα αντι να το χρησιμοποιησουν
αφησαν τους οικοδομικους συνεταιρισμους ανεξελεγκτους
εξειδικευσαν την αστυνομια στην καταστολη αντι στην υπηρεσια του πολιτη
φατριασαν τις υπηρεσιες που θα επρεπε να συνεργαζονται αψογα
και τα λοιπα και τα λοιπα και τα λοιπα και τα λοιπα και τα λοιπα

Αλλα δεν ειναι εκεινοι οι πραγματικοι υπευθυνοι. Οχι, αυτοι τη δουλεια τους εκαναν. Οχι τη δουλεια που λεει το επισημο "job description" τους, αυτα ειναι για να κοροιδευομαστε. Εκαναν τη δουλεια που εμεις σαν Λαος τους ζητησαμε. Τη δουλεια για την οποια εμεις σαν Λαος τους ψηφισαμε και τους αναδειξαμε.

Γιατι καθε Λαος εχει την κυβερνηση και το κρατος που του αξιζει και του ταιριαζει. Την κυβερνηση και το κρατος που του κανει καλυτερα τη δουλεια που θελει. Γιατι εμεις, ο Ελληνικος Λαος ειμαστε εκεινοι που:

τους εκλεγουμε 60 χρονια τωρα
τους ζηταμε ρουσφετια 186 χρονια τωρα
χτιζουμε αυθαιρετα
καταπαταμε δημοσια γη
ζουμε για μια θεση στο δημοσιο
πεταμε σκουπιδια στο δασος
καταναλωνουμε σαν να μην υπαρχει αυριο
διαφθειρουμε κρατικους λειτουργους
μπουρδελοποιουμε καθε εκφανση δημοσιας ζωης
καθομαστε και τους βλεπουμε σαν χανοι στην TV
χτιζουμε πανω σε ρεματιες
φοροδιαφευγουμε και εισφοροδιαφευγουμε
λαρευουμε τη συνομωσιολογια
περιμενουμε τα παντα απο το πανταχου Απων κρατος
πουλαμε την πατριδα μας για ψιχουλα
ανεχομαστε την κρατικη αυθαιρεσια
νομιζουμε οτι ειμαστε καποιοι επειδη καταγομαστε απο τον Περικλη
χειροκροταμε την απανθρωπια της αστυνομιας
διεκδικουμε δημοσιες γαιες
και μεταξυ αλλων...
κανουμε εμπρησμους στα δαση μας

Εμεις ειμαστε ο Ηθικος Αυτουργος. Εμεις. Δεν υπαρχει πεπρωμενο, μοιρα, τιποτα δεν ειναι γραμμενο. Ο Θεος δεν εβαλε πουθενα την υπογραφη του εκτος απο ενα σημειο: οτι εμεις φτιαχνουμε τη μοιρα μας. Μονοι μας μεγαλουργουμε, μονοι μας καταστρεφομαστε.

Μεχρι τωρα ημασταν σαν εκεινον τον τυπο στην ασπρομαυρη Γαλλικη ταινια, το Μισος: πεφταμε απο εναν ουρανοξυστη. Και καθε φορα που περναγαμε εναν ακομα οροφο λεγαμε "μεχρι εδω, ολα πανε καλα". Αλλα δεν ειναι η πτωση που ποναει, ειναι η συγκρουση με το εδαφος. Και φετος χτυπησαμε το εδαφος, πιασαμε πατο.

Και μας χρειαζοταν, γιατι ξεχασαμε. Ξεχασαμε το 1922, ξεχασαμε τι θα πει προσφυγια. Ξεχασαμε το 1942, τι θα πει πεινα. Ξεχασαμε τι θα πει Αντισταση, Εθνικη Αντισταση, τι ειναι να παιρνουμε τις τυχες μας στα χερια μας. Ξεχασαμε τι θα πει ξενιτεμος και μεταναστευση, ξεχασαμε τι σημαινει Γκασταρμπαιτερ. Ξεχασαμε τι θα πει εξορια και φυλακη και αγωνας για Δημοκρατια. Χασαμε τα οραματα μας και τη φλογα μας. Γιναμε ενας κοιμισμενος, χοντρος και χοντροπετσος Λαος ευχαριστημενος στην αγνοια και την παθητικοτητα του καταναλωτισμου μας. Στη βολεψη μας. Στις "δαφνες" του αρχαιου πολιτισμου μας. Στη στενοκεφαλια και τη βλακεια μας. Γιναμε επιτελους ...Ευρωπαιοι. Γιαυτο, χρονια τωρα χρειαζομασταν ενα ταρακουνημα. Μια γερη σφαλιαρα.

Και ηρθε η σφαλιαρα. Η "αδαμαστη Ελληνικη ψυχη" μας καταλαβε οτι ειμαστε ανημποροι που κυβερνιωνται απο ανικανους. Αναγκαστηκε να ζητησει βοηθεια απο τους ξενους. Εμεις, οι "γεννημενοι νικητες" με την επιτυχια στα γονιδια μας. Πιασαμε πατο. Πατο. Πατο. Σαν το βασιλειο στο Παραμυθι χωρις Ονομα. Τωρα πια, μονο ενας δρομος υπαρχει. Επανιδρυση Λαου.

Τερμα πια οι μαλακιες. "

Του Plagal

Δεν υπάρχουν σχόλια: