Τρίτη 7 Αυγούστου 2007

Τα χουβαρνταλίκια της εκκλησίας....

Για να πω την αλήθεια όταν το διάβασα πίστεψα ότι κατάλαβα λάθος, οπότε είπα μέσα μου <<μπα, είναι που δεν έχεις πιεί καφέ ακόμα και δεν καταλαβαίνεις τι διαβάζεις>>.
Πετάγομαι λοιπόν στην κουζίνα, ρίχνω μία καφέ μία ζάχαρη στο σέικερ, χτυπάω με τον παραδοσιακό τρόπο την φραπεδιά μου, την βάζω στο ποτήρι, προσθέτω τέσσερα παγάκια και νερό και ξανακάθομαι στο γραφείο για την συνέχιση της ανάγνωσης του πρωινού ηλεκτρονικού τύπου.

Και όπως συνεχίζω το ηλεκτρονικό μου σερφάρισμα ξαναπέφτω στην ίδια είδηση και συνειδητοποιώ πως δεν έκανα λάθος πριν. Τι έλεγε η είδηση; διαβάστε κι εσείς:

''Συνολικούς πόρους ύψους περίπου 30 εκατ. ευρώ διαθέτει το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών στο πρόγραμμα της Εκκλησίας για κοινωνικό έργο τα επόμενα έξι χρόνια.
Η σχετική προγραμματική σύμβαση υπεγράφη την Τρίτη από τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Αλογοσκούφη και τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών Χριστόδουλο.''


Και αναρωτιέμαι τώρα εγώ, τι σόι χουβαρνταλίκια είναι αυτά που πιάσανε την εκκλησία, αλλά θα μου πείς με την τσέπη τον άλλον όλοι γινόμαστε χουβαρντάδες.

Πάντως αν το σκεφτείται έχει πλάκα, πληρώνει το κράτος, δηλαδή εμείς, για να κάνει κοινωνικό λέει έργο η εκκλησία.......

Και μετά όταν θα τους λέει κανείς ''η εκλησία έχει λεφτά'', θα απαντάνε αυτοί όλο στόμφο ''ναι αλλά τα χρησιμοποιεί για κοινωνικά έργα''......

1 σχόλιο:

Alexius είπε...

Τα 30 μύρια ευρώπουλα που θα πάρουν οι παπάδες θα τα κάνουν κατά πάσα πιθανότητα κοινωνικό έργο για χριστιανούς μόνο,ενισχύοντας έτσι το ρατσιστικό προφίλ της ηγεσίας της Ελλαδικής Εκκλησίας που χρηματοδοτεί π.χ. μόνο πολυμελή Χριστιανικά ζευγάρια στην Κομοτηνή ή που βάφτιζε με το καφάσι την περασμένη δεκαετια Αλβανούς για να τους εντάξει στην Ελληνική κοινωνία!

Αλλά εκλογές είναι αυτές κάπως πρέπει να ενισχυθεί κι ο Μέγας Δίσκος., για να δώσει άφεση αμαρτιών στην κυβέρνηση(βιβλιο Ιστορίας,Καρέας,κτλ)...