Σάββατο 18 Αυγούστου 2007

"Αρχιεπισκοπικά συκώτια και πολιτικά μυαλά"

Από το blog "Μπουκάλια Στο Πέλαγος"

Του Αταίριαστου

"Δεν μπόρεσα να καταλάβω πώς γίνεται ένας ηπατοπαθής να περιμένει χρόνια στη λίστα των μεταμοσχεύσεων, ενώ κάποιος άλλος, λίγο μετά τη διάγνωση, να πηγαίνει καρφί για μεταμόσχευση. Έλα που δεν καταλαβαίνεις, θα μου πείτε, σε λίγο θα μας πεις ότι δεν καταλαβαίνεις γιατί ο ανώνυμος ηπατοπαθής ταλαιπωρείται στο ΕΣΥ και μοιράζει φακελάκια σαν ταχυδρόμος, ενώ ο επώνυμος (μάλλον: ο χριστεπώνυμος) πετάει για Μαϊάμι πιστός στο ραντεβού του με κορυφαίους γιατρούς και όλα κερασμένα από το φορολογούμενο κορόιδο. Εντάξει, για να είμαι ειλικρινής κάνω ότι δεν καταλαβαίνω.
Με ενδιαφέρει άμεσα το θέμα, γιατί είμαι δωρητής οργάνων. Αν τα τινάξω, δεν με πειράζει να πάει το υπέροχο συκώτι μου στον αρχιεπίσκοπο ή στον πατριάρχη ή στον πάπα, αρκεί να ξέρω ότι είναι η σειρά του, ότι είναι ο επόμενος στη λίστα.

Εν πάση περιπτώσει, ας είναι καλά ο άνθρωπος για να έχουμε κι εμείς να γράφουμε. Το πιο εξοργιστικό είναι αυτό που συμβαίνει με τους πολιτικούς μας. Για γέλια και για κλάματα. Τον τελευταίο καιρό στην οικία του αρχιεπισκόπου έπεσε μεγάλο στριμωξίδι. Πλάκωσαν πολλοί πολιτικοί, αγχωμένοι μήπως φύγει και δεν προλάβουν να του ευχηθούν και να κάνουν και τις σχετικές δηλώσεις στις κάμερες. Δηλαδή όχι απλά να πάνε, αλλά να τους δουν ότι πήγαν. Γιατί η δημοτικότητα του Χριστόδουλου, μετά την κατρακύλα που πήρε με το παραεκκλησιαστικό, τώρα με την περιπέτεια της υγείας του, ανεβαίνει κατακόρυφα. Οπότε –έρχονται κι εκλογές– καλό είναι να φανούν ότι συμπαρίστανται στον αρχιεπίσκοπο. Ειδικά της Ν.Δ. έχουν κι ένα λόγο παραπάνω. Να σώσουν κανένα ψηφουλάκι που θα ξεστρατίσει προς Καρατζαφέρη μεριά.

Όπως είναι φυσικό, η κυβέρνηση φροντίζει να καλύψει τα έξοδα νοσηλείας και παραχωρεί και το πρωθυπουργικό αεροσκάφος για τη μετάβαση. Αυτό έλειπε! Σε προεκλογική περίοδο να τον αφήσουν να στριμώχνεται σε μία θλιβερή business-class θέση της Ολυμπιακής.

Μετά από όλα αυτά, θα περίμενε κανείς ένα μίνιμουμ σεβασμού του Χριστόδουλου προς τους πολιτικούς και το μεγάλο προεκλογικό άγχος που, όπως είναι φυσικό, τους έχει καταλάβει τελευταία. Αυτός όμως πέρα βρέχει! Όταν τον ρώτησαν αν θα του λείψει η 16η Σεπτεμβρίου, απάντησε απαξιωτικά «καθόλου» και πρόσθεσε ότι κανείς δεν ασχολείται με τις εκλογές μετά το κακό που έγινε στην Πεντέλη.

Καλά λέει, θα μπορούσε να σκεφτεί κάποιος. Γιατί να ασχολούμαστε με τις εκλογές, όταν καταστρέφεται ο δασικός πλούτος της χώρας και χάνονται περιουσίες των πολιτών; Αλλά δεν έσκασε για το δάσος ο άνθρωπος. (Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι η Εκκλησία, μετά τη φωτιά στην Πάρνηθα, έσπευσε να ζητήσει αποχαρακτηρισμούς καμένων δασικών εκτάσεων). Επειδή, λέει, η δήλωσή του παρερμηνεύτηκε φρόντισε να τη «διορθώσει». Εξήγησε λοιπόν ότι αυτό που τον ένοιαξε ήταν το μοναστήρι που κόντεψε να γίνει παρανάλωμα του πυρός. Ειλικρινέστατος πάντως.

Περαστικά κύριε Παρασκευαΐδη και περαστικά μας γενικότερα…"

1 σχόλιο:

Αταίριαστος είπε...

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία. Κάνε όμως ένα νέο copy-paste, σε παρακαλώ. Άλλαξα το άρθρο, γιατί έγραφα για νεφρό ενώ πρόκειται για ήπαρ.